19 Nisan 2024, Cuma

E-uygulamalar Konusunda Üyelere Yönelik Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

509 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile getirilen e-belge uygulamalarına dair Ordu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkan ve Oda Sekreteri tarafından borsamız üyelerine bilgilendirme yapıldı. Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Ziver KAHRAMAN şöyle dedi.

Değerli üyelerimiz, kıymetli misafirler.

Sizleri, meclis üyesi arkadaşlarım, çalışanlarımız ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz.

Teknolojinin hayatın her alanına, bir daha çıkmamak üzere, girdiği ve yerleştiği bir çağdayız.

“Teknolojik yenilikler insan aklının sınırlarını aştı” diye iddia etsek, herhalde abartı olmaz. Artık “Yapay zekânın” konuşulduğu ve yüksek teknolojiye dayalı bilişim ağı içinde üretim yapıldığı dönemdeyiz. Hiçbir şey hayalden ibaret değil. Ürettiklerimiz hayallerimizi şekillendiriyor. Teknolojik bilişim sayesinde hayallerin ötesine geçilmiş, yeni yeni sektörler, üretim ve tüketim ilişkileri ortaya çıkmıştır.

“Akıllı telefon” dedikleri cihazlarla dünyayı cebimize sığdırdık. Dünyanın en uzak noktası sadece bir tuş uzağımızdadır. Sayfalarca yazışmaya, belgeye dayanabilecek birçok işlem küçük bir yazılımla halloluyor artık. İşte bu ortamda kâğıt düzeninin, matbu evrak düzenin terke dilerek elektronik belge düzenine geçilmesi hem kaçınılmaz hem de ihtiyaçtır. “e Fatura”, “e Arşiv” , “e Müstahsil Makbuzu” gibi uygulamalar da bu sürecin doğal sonucu olmaktadır.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 19 Ekim 2019 tarih ve 30923 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş olan, 509 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile 01.01.2020 tarihinden itibaren “Elektronik Belge” kullanımı zorunlu hâle getirilmektedir. Konunun teknik ve bürokratik detaylarını arkadaşlarımız birazdan anlatacaklar. Biz, sizlerin temsilcisi, destekçisi ve danışmanı niteliğinde bir meslek kuruluşuyuz. Bu niteliğimizden dolayı önümüze konulan bu türden uygulamaları en sade hâliyle sizlere sunmak ve uygulamada yardımcı olmak gayesindeyiz. Arkadaşlarımızın sunumu ardından sorularınıza da cevap vereceğiz ve bundan sonra, sahada karşılaşılacak sorunlarda da yine danışacağınız donanımda hazır bulunacağız.

“Gücünü üyelerinden alan kurum” sloganıyla her zaman siz değerli üyelerimizin menfaatine uygun duruş sergiledik ve sergilemeye devam ediyoruz. Zamanı etkin ve verimli kullanmak adına sözlerime son verirken, sizlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Allaha emanet olunuz.

Fındık Üretimi ve Parametreleri Eğitimi

Fındık üretimi ve fiziksel kalite parametrelerinin eğitim programı düzenlendi.

Ordu İli Oda Ve Borsaları Müşterek Ödül Töreni

İlimizde üretim ve ihracat yapan başarı listelerine girmiş firmalara plaket ve hediye takdim edildi.

Asrın Felaketini Unutmadık, Unutmayacağız!

Asrın felaketi, 6 Şubat 2023 depremleri üzerinden bir yıl geçti. Bu bir yıl, bizleri çok şeyle sınadı.

Ordu Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyelerinden Borsamıza Ziyaret

Kentin dinamik ve potansiyellerine yönelik projeleri hakkında istişarede bulunuldu.