Ordu-Giresun Havalimanı seferlerinin artırılacağı açıklandı

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası(OTSO) ve Ordu Ticaret Borsası(OTB)'nın talepleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)'nin girişimleri ile Ordu-Giresun havalimanı seferlerinin artırılacağı açıklandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada;

07.02.2022 tarihinde, Ordu-Giresun Havalimanı’nda yurt dışına karşılıklı direkt uçuşlar konulması ve yurt içi uçuşlarda sefer sayılarının artırılması talebimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) aracılığı ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ve ilgili firmalara (Türk Hava Yoları AO, Anadolu Jet, Sun Express, Pegasus) firmalarına iletilmiştir.

Bu doğrultuda, Türk Hava Yolları AO ve Pegasus firmaları taleplerimizin değerlendirildiği ve bu değerlendirmeler sonunda Türk Hava Yolları AO firması İstanbul-Ordu-Giresun hattında düzenlenen haftalık 21 sefer sayısını 1 Haziran-18 Eylül tarihleri arasında haftalık 28 sefer sayısına çıkarılmasına karar verdiğini, Türk Hava Yolları AO firması, 2022 yaz döneminde Ordu-Giresun Havalimanı çıkışlı Berlin, Düseldorf, Frankfurt, Hamburg, Münih ve Salzburg haftada 1 sefer planladıklarını belirtirken, Pegasus Firması taleplerimiz doğrultusunda günde bir sefer sayısını günde 2 sefere çıkardıklarını tarafımıza iletmişlerdir.

Oda ve Borsa olarak, Ordu-Giresun Havalimanı’ndan hem yurt içine hem de yurt dışına yapılacak olan seferleri artırmak için bundan sonra da elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Bundan sonraki süreçte de sefer sayılarımızın artmasını umuyoruz.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ve Ordu Ticaret Borsası olarak, taleplerimizi ilgili makam ve firmalara ileten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve taleplerimizi dikkate alan firmalarımıza teşekkürlerimizi sunarız.

Resmi Gazeteyi görüntülemek için tıklayınız…

Borsamızın Meclis Seçimleri Gerçekleştirildi; Ziver Kahraman Güven Tazeledi

1 Ekim 2022 Cumartesi günü borsamız meclis üyeleri seçimlerini gerçekleştirdik.

Ferrero Hakkında Ortak Basın Açıklaması

“haksız rekabet” ile  “tekelleşme” iddia ve emareleri tarafımızdan dikkatle takip edilmektedir.

MEB ve TOBB Arasında Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü İmzalandı

TOBB ve Oda-Borsa camiasının talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bazı düzenlemeler yapılmıştır.

Ekonomiye Dair Öne Çıkan Düzenlemeler

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı 25-31 Ağustos 2022