14 C
20 Nisan 2024, Cumartesi

Projemiz Fındık Kongresi’nde Sunulmaya Hak Kazanmıştır

Ordu Ticaret Borsası proje ofisi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunulan projemiz Fındık Kongresi’nde sunulmaya hak kazanmıştır.

Ordu Ticaret Borsası proje ofisi tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na sunulan “Examination of Traditional and Modern Applications in Hazelnut Production” (Fındık Üretiminde Geleneksel ve Modern Yöntemlerin İncelenmesi) başlıklı projemiz 2016 yılı Erasmus + Ana Eylem 2 (KA2) Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında kabul edilip, 2016 yılından itibaren uygulanmaya başlanmıştır. Söz konusu projenin İtalyan, İspanyol ve Türk ortaklar ile birlikte hazırlanan poster sunumu, Şili’de 8. si ve bu yıl Samsun’da 9. su düzenlenen Uluslararası Fındık Kongresi’ nde sunulmaya hak kazanmıştır. Söz konusu kongre her dört yılda bir farklı bir ülkede gerçekleştirilmektedir. Bu yıl Samsun’da 15-19/ Ağustos/ 2017 tarihinde gerçekleştirilen, 17 farklı ülkeden akademisyenler, araştırmacılar ve çiftçiler tarafından katılımın sağlandığı kongrede 150’den fazla, fındık yetiştiriciliği, hastalıkları, hasat dönemleri, pazarlanması vb. konularda sunum yapılmıştır. 10. Uluslararası Fındık Kongresi’nin 2021 yılında Amerika’da gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Poster sunumumuzda projemizin şu ana kadar gerçekleştirilen faaliyetleri ile birlikte 09.06.2017 tarihinde gerçekleştirilen uluslararası çalıştayın çıktılarına ve beklenen sonuçlara yer verilmiştir. Yönetim Kurulu Başkanımız; Sayın Ziver Kahraman’ında bizzat katıldığı kongrede “Projemizin büyük katılım oranına sahip, Uluslararası bir kongrede sunumunun yapılması projemizin, fındığın tüm taraflarınca bilinirliğinin artmasına dolayısıyla kalite ve verim odaklı çalışmaların çoğalmasına; üniversite ve STK’ların işbirliğinin artarak, sürdürülebilirliği yüksek projelerin yapılmasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir. Bu tür bilimsel kongrelerde, STK, sanayi ve Üniversitelerin birlikte yer alması büyük bir önem arz etmekte, çalışmaların sağlam bir temelde ve sonuç odaklı ilerlemesine vesile olmaktadır. Fındıkta verim ve kaliteyi artırmaya yönelik bu projenin, Uluslararası bilimsel bir kongrede yer alması çalışmaların sürdürülebilirliği açısından önemlidir.” dedi.